Dünya üzerinde ekonomik ve finansal olarak çeşitli ilişkiler içerisinde olan kurum ve kuruluşlar aldıkları kararlar ile çeşitli planlamalar yapmaya devam ediyorlar. Bu planlamaların hangi esasları dikkate alınarak yapılması gerektiği ise belirlenen stratejiler ile ortaya çıkıyor. Bir markanın gelecekte hangi şekilde büyüyeceği ve markanın insanlar üzerindeki görünümü konusunda ise firmanın CEO’su tarafından detaylı bir şekilde irdelenmesi ve denetlemesi gerekiyor. Tüm bu elde edilen veriler ışığında firmalar ve kurumlar markalarının gelecekteki stratejilerini oluşturmak için her türlü tedbiri almak zorundadır.
İnsanların Memnuniyetinin Araştırılması
Firmaların birçoğu gelecekteki marka değerinin iyi bir noktada olması için sürekli olarak irtibat sonrasında müşteriler ile iletişime geçerek geri dönüşleri elde etmeleri gerekir. Bu elde edilen veriler ile birlikte firmaların elde ettikleri marka değerleri uzun yıllar boyunca üst noktalarda kalmasına vesile olur. İnsanlar günlük hayatlarında tercih etmiş olduğu markaların geri dönüşlerini sağlıklı bir şekilde vermesi için çeşitli geri dönüşlerin elde edilmesi gerekir. Firmalar uzun dönemde gerekli olan marka stratejilerini hazırlamaları için sürekli olarak insanlar ile iletişime geçerek memnuniyet düzeylerini test etmeleri gerekir. Firmaların elde etmiş oldukları bu geri dönüşüm firmaların itibarını da yakından ilgilendiriyor.
CEO’ların Markalar İçin Önemi
Her bir kurum ve firma uzun dönem için gerekli olan planlamayı hazırlaması için CEO’lar ile birlikte çalışmalarını sürdürmesi gerekir. Uzun dönemde elde edilecek veriler ışığında CEO’lar daha kaliteli ve uygun olan planlamaları yapabilirler. Bu planlamaların yapılması ile birlikte marka değeri ve itibarı daha sağlam temeller üzerinde yükselebilir. Özellikle faaliyetlerine yeni başlayan birçok firma satışlarını ilk zamanlarda istenilen düzeyde elde edemez. Bu gibi durumlarda CEO’lar gerekli olan planlamalar yaparak uzun vadede firmanın planlamasını uygulamaya koyar.
Modern Pazarlamanın İçeriği
Pazarlama ticaretin vazgeçilmez bir parçası, en önemli unsurlarından birdir. Ticaretin başladığı günden beri insanlar ellerindeki malları başkalarına satma amacıyla pazarlama yöntemleri uygulamışlar bu yöntemler döneme, ürüne ve ülkeye göre farklılık göstermiştir. Pazarlama içinde birçok farklı araç kullanılmakta amaç daha fazla kişiye daha fazla ürün satmaktır. Pazarlama birçok farklı döneme ayrılsa da özellikle 1930’lu yıllardan önceki Klasik Pazarlama ve 1930 sonrasında ki modern pazarlama olarak ana hatlarda değişikliğe uğramıştır. Devrim niteliğindeki bu değişim ticarette anlayışların değişmesine neden olmuştur.
Modern Pazarlamanın Amacı Hitap Şekli
Klasik Pazarlamada müşteri için üretilen ürünün karşıdakinin isteğine göre değil daha çok ihtiyaca göre üretilmesi ve alıcının beklenti içine girmeden ürünü almasına dayanırken, modern pazarlamada Müşteri Odaklı çalışmanın karı ve daha fazla kişiye ulaşılabildiği keşfedilmiş ve üretilen ürünlerin, müşterilerin isteklerine göre üretilmesi ve sunulması sağlanmıştır. Modern pazarlamanın temeli tamamen alıcıdır. Müşterinin istekleri her şeyin üstündedir. Modern pazarlama müşteri odaklı bir sistem ile çalışırken üç amaca odaklanmıştır. Bu amaçlar ana olarak 3 kısma ayrılır. Elde bulunan müşteriyi kaybetmeme, bulunan müşterilerin üstüne yeni müşterileri ekleyebilme ve çeşitli nedenlerle kaybedilen müşterilerin memnuniyetsizlik nedenlerinin araştırılarak giderilmesi ve giden müşterinin yeniden kazanılmasıdır. Modern Pazarlama bir kuralın asla dışına çıkmaz müşteri her koşulda haklıdır ve istekleri gerçekleştirilmedir. Pazarlamanın temeli artık bu olmuş tüm diğer etkenler bu kuralın üstüne kurulmuştur.